2021-02-10 08:26:57• hírek • Bede Emőke

Minden közigazgatási egységben elkezdődött a higiéniai segélycsomagok kiosztása

Ezen a héten minden Szatmár megyei közigazgatási egységben elkezdődött azon higiéniai csomagok harmadik részletének a kiosztása is, melyek beszerzését a hátrányos helyzetű személyek megsegítésére létrehozott operatív program segítségével finanszíroznak – tájékoztatta híroldalunkat a prefektúra.

Szatmár megyében 20.678-an jogosultak e támogatásra, közülük 17.300-an a szociális segélyezés kedvezményezettjeiként. A csomagosztással kapcsolatban azonban újdonságnak számít, hogy kibővítették a jogosultak körét, így nem csak a garantált jövedelemben és családi pótlékban részesülők, hanem azon marginalizált társadalmi csoportok tagjai is, akik kiszolgáltatott élethelyzetben vannak, esetleg hajléktalanként vagy improvizált otthonokban kénytelenek élni – igaz, ők csak azt követően juthatnak a segélyhez, ha az előbb említett szociális kategóriák már megkapták saját porciójukat, és még maradtak ki nem osztott csomagok.


A segélycsomagban egyébként 2,7 kilogrammnyi mosópor, 800 milliliter gyereksampon, 500 milliliter felnőtteknek való sampon, ugyanennyi folyékony szappan, öt darab 75 milliliteres fogkrém és öt fogkefe van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: